keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Kun on tarve tuija-aitojen leikkausten sijaan istutuspalveluista tarve niin samoin tilaukset kauttamme: Talonmiespalvelu@gmail.com

Tuija-aitojen leikkaukset pitäisi tehdä vuosittain, eikä päästää tuija-aitoja mahdottomiin korkeuksiin hoidollisesti. Vaarana on että tuija-aidoista tulee ränkyn näköistä ja leikkaustarve on ilmeinen jopa rajusti harventaen tai jopa kaataen koko tuija-aita tyvestä


Tässä blogissa erilaisia videoita myös eri kohteistamme:





Tuija-aitojen leikkaukset pitäisi tehdä vuosittain, eikä päästää tuija-aitoja mahdottomiin korkeuksiin hoidollisesti


Kun on tarve tuija-aitojen leikkausten sijaan istutuspalveluista tarve niin samoin tilaukset kauttamme: Talonmiespalvelu@gmail.com
Puhelin: 044-3380291 whatsupin kautta suoraan mieluummin kuin normilinjalla, voi saman tien antaa kuvia kohteesta. Toki parhaiten aina yhteys sähköpostilla.

Kun on tuija-aita päässyt ns jopa sairastumaan eli on jo runsaasti ränkkyä ja kuolleitakin mukana niin pelastusoperaatio voidaan yrittää vaiheistaa ja katsoa mitä on pelastettavissa leikkaammalla suuri osa ja katsomalla mitä tyngistä lähtee tai laittaa tyvestä poikki kaikki. Ohessa kuvina ja videona päädyimme kokeilemaan lähteekö tuija-aita rajun leikkauksen jälkeen kasvamaan uutta. Päätös tehtiin 2 eri taloyhtiön toimin. Näemme jatkossa mikä on toipumisensa kun aika kuluu:







Istuta tai tilaa istutuspalveluamme Talonmiespalvelu@gmail.com Tampere Pirkanmaa alueella
Kovasti on kehuttu Brabant kartiotuijaa. Haluatko sinäkin ko tuijasta aitauksen?

Nopeakasvuinen kartiotuija tuo tiheän pensasaidan muutamassa vuodessa pihallesi naapuritonttia rajaamaan

Kartiotuija eli Tuija Brabant tarjoaa tuuhean, peittävän ja kauniin pensasaidan pihallesi. Oikein hoidettuna kartiotuija tarjoaa suojaa yksityisyydellesi ja tuo yleellisyyttä arkeesi. Istuttaessa Brabant tarjoaa lähes valmista aitaa rajaamaan pihaasi ja koristamaan elämistäsi.

Kartio Brabant on nopeakasvuinen ja kasvaa n. 50 cm vuodessa. Ilman leikkausta kartiotuija kasvaa viidestä seitsemään metriä korkeutta. Kun leikkaat ja hoidat tuijaa, se kasvaa tuuheammin ja kauniimmin.



KASVATUSOHJEET:
Istutus & Hoito:

Istuta tuijat noin kaksi kappaletta metrille. Isoimmat tuijat tulee istuttaa 80 cm:n välein.
Kastele ensimmäisen kesän aikana vähintään kerran viikossa. Anna kullekin taimelle 20 litraa vettä. Juurien juurtumisen jälkeen tuijaa ei juurikaan tarvitse hoitaa.
Kolme ensimmäistä talvea tuijat tulee suojata varjostuskankaalla, ennen kunnollista juurtumista, jotta tuuli ja aurinko eivät vahingoita kasvua.

Tuija-aitojen leikkaus:

Leikkaa aluksi sekä pysty- että sivusuunnassa, jotta tuija saa tuuheutta.

Leikkaus suoritetaan useimmiten keväällä ja kesällä, mutta leikkauksen voi suorittaa koska vaan.
Heti istutuksen jälkeen tuijasta voi tasata ja nipsiä latvoja.
Lannoitus:

Lannoita tuija havulannoitteella kerran vuodessa keväällä. Voit tarvittaessa lannoittaa toisen kerran syksyllä.

Käytä multana havu-rodomultaa.

Peitä juuret kuorikatteella.

---------------
Tuija-aitojen leikkaukset, istuttamiset, sekä hoitotyöt Tampere Pirkanmaa
https://tuija-aitojen-leikkaukset.blogspot.com/
------------------------------


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti